GRATIS CONSULT?

Plan uw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

telefoon_icon  030 271 55 11 (Utrecht)
telefoon_icon  026 202 26 56 (Arnhem)

Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen. 

 

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsreactie van het gezicht die gepaard kan gaan met papels en pustels, roodheid en verwijde en gesprongen haarvaatjes in de huid. Vroeger werd vaak gedacht dat deze huidaandoening altijd een vorm van acne was, maar dit is niet waar gebleken. Rosacea komt het meeste voor bij vrouwen in de leeftijd van 30-50 jaar met een licht huidtype. In meer dan de helft van de gevallen komen bijkomend oogklachten voor.

Ontstaanswijze
Warmte, zonlicht, alcohol, cosmetica en sommige geneesmiddelen kunnen de huidaandoening doen ‘opvlammen’. Erfelijke aanleg speelt zeker een rol; 30% van de patiënten is bekend met rosacea in de familie. Mogelijkerwijs kan de aanwezigheid van een bepaalde mijt in de haarfollikel rosacea veroorzaken (Demodex folliculorum) of de aanwezigheid van een bacterie (Heliobacter pylori), maar in de medische wereld wordt hierop nog niet vertrouwd en zijn eerst grootschaliger onderzoeken nodig. Wel is bekend dat langdurig gebruik van sterke hormoonzalven de rosacea kan verergeren of een nieuwe ‘steroidrosacea’ kan veroorzaken. Mensen met een gevoelige huid die langdurig te heftige of de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken, kunnen hiermee een overgevoeligheid van de huid tot stand brengen wat doet voorkomen als een milde vorm van rosacea.

Behandeling
Rosacea is te behandelen met speciale crème of gel van de arts, soms is een antibioticum vereist. Na het stoppen met de medicatie is er helaas altijd een grote kans dat de huidaandoening weer terugkomt.
Bij Triaderm kunnen we de reactiviteit van de huid verminderen door de roodheid en de gesprongen vaatjes in de huid te behandelen met IPL en/of lasertherapie. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor het gebruik van speciale camouflage, welke de huid niet afsluit en zelfs kalmeert, om de roodheid van de huid te verminderen.

Zie ook ‘Laserbehandeling couperose’ voor mogelijke behandeling van rosacea.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Triaderm, praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie is aangesloten bij onderstaande branche-organisaties en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.