De behandelruimte waar we uw huid helpen

GRATIS CONSULT?

Plan uw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

telefoon_icon  030 271 55 11 (Utrecht)
telefoon_icon  026 202 26 56 (Arnhem)

Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen. 

 

Ons werkveld

ACNE (PUISTJES); OORZAKEN EN VERSCHILLENDE VORMEN

Acne huid behandeling

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, vooral onder jongeren in de puberteit maar ook nog bij mensen van middelbare leeftijd. In de huid bevinden zich in meer of mindere mate rode pukkels, grote puisten, kleine puistjes en/ of comedonen (mee-eters). Hoewel er nog steeds onvoldoende bekend is over de exacte oorzaak, is deze meestal te vinden in verschillende factoren.

lees meer

ACNE LITTEKENS

Acne littekens behandelen

Acne littekens ontstaan in de huid nadat er acne (puistjes) in de huid zijn geweest, welke het weefsel hebben aangetast. Vaak gebeurt dit vooral wanneer er een ontsteking (vaak langdurig) in de huid heeft gezeten. Het bestaande, gezonde weefsel wordt dan deels vervangen door bindweefsel.

lees meer

LITTEKENS

Litteken op buik behandeling

Er bestaan veel verschillende soorten littekens. Littekens die ontstaan zijn door acne, zijn apart besproken bij ‘Acne littekens‘. Op deze pagina gaan we verder in op de overige littekens. Een litteken wordt gedefinieerd als ‘het bindweefsel, dat normaal weefsel vervangt dat is beschadigd door trauma (huidbeschadiging) of ziekte’. Na een huidbeschadiging komt er een wondgenezingsproces op gang, dat bedoeld is om de huid te herstellen.

lees meer

BINDWEEFSELWRATJES (STEELWRATJES)

Bindweefselwrat steelwrat fibroom

Bindweefselwratjes zijn huidkleurige of lichtbruine uitstulpingen van de huid, bestaand uit vezelig bindweefsel. Ze worden ook wel ‘steelwratjes‘,’fibromen‘ of ‘skin tags‘ genoemd. Soms zitten ze dicht tegen de huid aan, soms zitten ze met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen komen bij ruim 25% van de bevolking voor en het aantal wratjes neemt vaak toe met de leeftijd.

lees meer

COUPEROSE (RODE VAATJES)

Couperose huid behandeling

Couperose betekent een toegenomen aantal bloedvaatjes in de opperhuid, vooral in het gezicht of op het decolleté. Dit kan ontstaan door een erfelijke aanleg die je ervoor hebt, maar het is ook mogelijk dat het ontstaat door een bepaalde ontstekingsreactie van de huid (‘rosacea’), grote temperatuursveranderingen, inspanningen of langdurige stress.

lees meer

BEENVAATJES (‘BESENREISER’ OF ‘BERKENTAKJES’)

Beenvaten behandeling

Oppervlakkige zichtbare beenvaten zijn chronisch verwijde vaten in de huid (‘haarvaten’) als gevolg van vaatwandverslapping. Naar schatting komen ze bij de helft van de bevolking voor en zijn ze meestal alleen cosmetisch storend. Deze beenvaatjes (ook wel ‘besenreiser‘ of ‘berkentakjes‘ genoemd) zijn te herkennen aan de blauwe tot paarsrode kleur en ze zijn vlak onder het huidoppervlak te zien.

lees meer

PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlek

Zwarte of bruine pigmentvlekken, ook wel lentigines genoemd, kunnen overal op de huid en op de slijmvliezen voorkomen. Ze worden onderverdeeld in lentigo ‘simplex’ (eenvoudige pigmentvlek) en lentigo ‘solaris'(pigmentvlek door zon). Ook bestaat de lentigo ‘maligna’, wanneer de pigmentvlek uit kwaadaardige cellen bestaat. Bij lentigo simplex kan het aantal kan vanaf de kinderleeftijd blijven toenemen.

lees meer

OVERBEHARING

Haargroei op kin bij vrouw

Bij overbeharing wordt onderscheid gemaakt tussen hypertrichose en hirsutisme. Toegenomen haargroei ongeacht de locatie op het lichaam, wordt hypertrichose genoemd. Met hirsutisme wordt haargroei volgens een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen bedoeld. Hypertrichose Een toegenomen beharing op meerdere delen van het lichaam kan ontstaan door verschillende factoren.

lees meer

OEDEEM (VOCHTOPHOPING)

Oedeem been vochtophoping

Oedeem is ophoping van vocht tussen de cellen in de huid. Door verschillende oorzaken is het voor het drainagesysteem van het lichaam, het lymfesysteem, niet meer goed mogelijk om het vocht in de lymfebanen op te nemen. Het lymfesysteem werkt onder lage druk naast de veneuze bloedcirculatie. Dit is het zuurstofarme bloed, wat teruggebracht wordt naar het hart.

lees meer

ROSACEA

Rosacea couperose wang

Rosacea is een chronische ontstekingsreactie van het gezicht die gepaard kan gaan met papels en pustels, roodheid en verwijde en gesprongen haarvaatjes in de huid. Vroeger werd vaak gedacht dat deze huidaandoening altijd een vorm van acne was, maar dit is niet waar gebleken. Rosacea komt het meeste voor bij vrouwen in de leeftijd van 30-50 jaar met een licht huidtype.

lees meer

ULCUS CRURIS VENOSUM (WOND)

Ulcus cruris wond been

Wanneer er sprake is van CVI, ‘chronisch veneuze insufficiëntie’ in de benen, betekent dit dat er een afvloedstoornis is van het veneuze bloed in de afvoerende vaten van het been. De afvloed van het veneuze bloed wordt gestoord door obstructie, een falend kleppensysteem in de vaten en/of onvoldoende spieractiviteit. Dit resulteert in een verhoogde druk in deze vaten.

lees meer

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Triaderm, praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie is aangesloten bij onderstaande branche-organisaties en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.