Natuurgeneeskundige meting voor de huid

GRATIS CONSULT?

Plan uw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

telefoon_icon  030 271 55 11 (Utrecht)
telefoon_icon  026 202 26 56 (Arnhem)

Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen. 

 

Natuurgeneeskundige meting

Oost ontmoet West

Sinds mei 2016 voert Karin van Oirschot, natuurgeneeskundige, haar behandelingen ook uit bij Triaderm. Zij was 20 jaar werkzaam als fysiotherapeut en veranderde 15 jaar geleden van richting en ging natuurgeneeskunde studeren. Ze rondde haar opleiding na vier jaar succesvol af en startte in 2010 haar eigen praktijk in Zeist. Daar voegt zij haar kennis van fysiotherapie, het menselijk lichaam en de oosterse geneeskunde samen tot een waardevol nieuw concept. Het lichaam wordt geholpen terug te komen bij haar eigen specifieke functie en kracht door verstoringen te helpen opheffen en balans terug te vinden.

Wat houdt een natuurgeneeskundige meting precies in?

Het consult wordt gestart met meridiaanonderzoek door middel van electro-acupunctuur. Op deze manier wordt een beeld verkregen van eventuele stoorvelden op de meridianen (energiebanen). Als er verstoringen gevonden vonden, kan er via meting gezocht worden naar de achterliggende oorzaak van de klachten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: tekorten of juist intoleranties of allergieën voor bepaalde (voeding)stoffen, achtergebleven virussen, bacteriën of schimmels. Vervolgens kan gekeken worden naar wat er nodig is om deze verstoringen te helpen opheffen en wordt gekeken naar het beste behandelplan. Deze methode van onderzoek en behandelen is pijnvrij en zowel geschikt voor volwassenen als voor (jonge) kinderen.

Wanneer is het zinvol om een natuurgeneeskundige meting te doen?

Bij verschillende lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld klachten van de huid, spieren en gewrichten, de darmen en het hormoonstelsel is deze behandeling zinvol. Maar ook met klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, AD(H)D, en andere moeilijk te definiëren klachten kunt u geholpen worden. Ook bij herstel van emotionele disbalans, zoals bijvoorbeeld bij angsten of depressies, kan natuurgeneeskunde heel heilzaam zijn. Bij terugkerende of aanhoudende klachten waar binnen de reguliere medische weg al naar gekeken is, kan het dus waardevol zijn om middels een natuurgeneeskundige meting te kijken naar de achterliggende problematiek. Maar ook als aanvulling op reguliere behandeling; het lichaam wordt geholpen de balans te herstellen en terug te komen in haar kracht.

Waarom past natuurgeneeskunde goed bij een huidtherapiepraktijk?

Op het gebied van de huid kan deze behandeling een goede aanvulling zijn op de therapie bij Triaderm, omdat er dan zowel van ‘buitenaf’ als van ‘binnenuit’ aan de huid aan resultaat gewerkt kan worden. De huidtherapeut zal dit adviseren wanneer de huid zich ondanks de afgestemde therapie afwijkend blijft gedragen. Bijvoorbeeld wanneer er na een aantal behandelingen te weinig vooruitgang is ten opzichte van specifieke factoren, zoals bij aanhoudende ontsteking en roodheid van de huid. Een meting kan dan eventuele verstoringen in het lichaam traceren. De resultaten van de meting wijzen o.a. uit waar het lichaam moeite mee heeft, waardoor een huidaandoening mogelijk in stand gehouden wordt. Zo werken we samen aan een optimaal resultaat.

Natuurgeneeskunde als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg

Omdat de aangeboden therapie aanvullend kan zijn op de reguliere gezondheidszorg, is het wenselijk uw klachten eerst met uw huisarts of specialist te bespreken als u hier nog niet geweest bent. Meer informatie over haar werkwijze kunt u vinden op haar website: www.karinvanoirschot.nl.

U kunt rechtstreeks afspraken met haar maken door een mailtje met uw naam en telefoonnummer te sturen naar info@karinvanoirschot.nl. Zij belt u dan om een afspraak te maken voor een eerste consult.

Registraties

Zij is ingeschreven als registertherapeut bij RBCZ/TCZ en aangesloten bij beroepsvereniging VBAG. Daardoor komt u meestal in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van kosten, uit uw aanvullende verzekering. Daarbij heeft u geen eigen risico. Voor exacte informatie over de vergoeding van uw kosten, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekering. Houdt u dan de praktijkcodes, zoals vermeld staan op de homepage van haar website, bij de hand.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Triaderm, praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie is aangesloten bij onderstaande branche-organisaties en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.