Laserbehandeling om ongewenst haar te verwijderen

GRATIS CONSULT?

Plan uw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

telefoon_icon  030 271 55 11 (Utrecht)
telefoon_icon  026 202 26 56 (Arnhem)

Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen. 

 

Laserontharen

Permanent ontharen door middel van een laserbehandeling is een uitstekende manier om definitief van ongewenste haargroei af te komen. Indien uitgevoerd door een gecertificeerde huidtherapeut is laseren een veilige methode die zeer effectief is. Of het nu gaat om het gezicht, oksels, benen, bikinilijn of de schaamstreek: veel mensen hebben goede ervaringen met het weglaseren van ongewenste beharing. In ongeveer vijf tot tien sessies bent u van de ontsierende haartjes af. Voor mannen is ontharen door middel van een laser tevens een goede optie. Zeker overmatige beharing op de rug kan voor mannen vaak ongewenst zijn. Ook hiervoor bent u natuurlijk welkom. Triaderm levert in haar moderne huidkliniek in Utrecht en Arnhem topkwaliteit voor de beste prijs. Door middel van de allernieuwste alexandrite en diode lasers worden zelfs de diepstliggende haarzakjes aangepakt.

BEL NU METEEN VOOR EEN AFSPRAAK: 030 271 55 11 of 026 20 22 656

Bij Triaderm werken we met een zeer krachtige Alexandrite- (755 nanometer), geschikt voor lichte huidtypes en de Nd Yag-laser (1064 nanometer), geschikt voor donkere huidtypes. Laserbehandelingen komen steeds vaker voor, omdat het, mits veilig gebruikt, een doeltreffende manier van behandelen is. Met deze twee mogelijkheden kunnen wij altijd de beste behandeling bieden voor zowel de donkere als de lichte huid. In tegenstelling tot veel andere ontharingsmethoden, hebben deze lasers een aantal zeer krachtige laserstralen gebundeld, allen werkend op de golflengte die precies goed is voor vernietiging van zelfs de diepst gelegen haarwortels.

Werking van de laserstraal in de haarwortel
Als er sprake is van lichtbruin- tot donker gepigmenteerde haren, dan kan er met laser behandeld worden. Er is dan ‘pigment’ (melanine) in de haar aanwezig, dit is de kleurstof van de haar. De straal van de laser kan dan geabsorbeerd worden door dit pigment, waarna het wordt omgezet in warmte. Wanneer de laserstraal de haar bereikt, verschroeit de haar in het haarzakje in een fractie van een seconde. De haarwortel kan hierdoor, mits de haar hier nog goed in vastzit, niet meer functioneren. Dit is niet altijd het geval; een haar kan ook al losgelaten hebben van de wortel en in een andere fase verkeren. Om deze reden kunnen niet alle haren verwijderd worden in één keer en zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen. De effectiviteit van de behandeling berust behalve op het gebruik van de juiste apparatuur, dan ook op de verschillende haargroeifasen en de behandelinterval.

Er zijn 3 fasen waarin iedere haar zich steeds kan bevinden:

  • De groeifase: de haarwortel heeft een haartje geproduceerd en laat deze groeien.
  • De rustfase: de haar is volgroeid geraakt en is gedeeltelijk of geheel losgelaten door de haarwortel. De haar blijft zo ‘in rust’ een tijd zitten.
  • De uitvalfase: de haar is inmiddels ‘verouderd’ begint langzaam uit te vallen.

Als de haar in een groeifase zit, zit deze dus nog vast in de haarwortel en dan wordt ook deze haarwortel door de warmte vernietigd. Als de haren in deze fase zijn blijven ze definitief weg. Vanwege deze theorie zijn dus altijd meerdere behandelingen nodig, zodat alle haren uiteindelijk in de groeifase behandeld kunnen worden.

Voor- en nazorg
Voordat de behandeling gestart kan worden is het belangrijk dat de huid niet door de zon gebruind is en dat er van te voren géén ontharingsmethodes gebruikt zijn waarbij de haren uit de haarzakjes getrokken worden, zoals bij harsen of epileren. De huidtherapeut vertelt in het gratis en geheel vrijblijvend consult precies waar rekening mee gehouden moet worden, zowel voor, tijdens en na de behandeling.

Bij Triaderm is onze ervaring dat de storende haren altijd in 5 tot 10 behandelingen weg zijn. Dit is te zeggen op basis van onze ruime ervaring met de ‘gouden standaarden’ in de huidige laserapparatuur.

Ontharing door middel van laser kan vanuit de aanvullende verzekering worden vergoedt.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Triaderm, praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie is aangesloten bij onderstaande branche-organisaties en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.