Acne of meeeter behandeling

GRATIS CONSULT?

Plan uw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

telefoon_icon  030 271 55 11 (Utrecht)
telefoon_icon  026 202 26 56 (Arnhem)

Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen. 

 

Alle huidbehandelingen

Acnebehandeling

Wat is acne? Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, vooral onder jongeren in de puberteit maar ook nog bij mensen van middelbare leeftijd. In de huid bevinden zich in meer of mindere mate rode pukkels, grote puisten en/of kleine puistjes en comedonen (mee-eters). Hoewel er nog steeds onvoldoende bekend is over de exacte oorzaak van acné, is deze meestal te vinden in verschillende factoren.

lees meer over acnebehandeling
of lees meer over acne

Microdermabrasie

Microdermabrasie polijst je huid en laat je huid stralen. Voor huidverbetering, bij lichte acne of bijvoorbeeld restlittekentjes van acne op de huid biedt microdermabrasie uitkomst. Microdermabrasie is een methode die inwerkt op het zelfherstellend vermogen van de huid en is ook uitermate geschikt voor algehele huidverbetering. Hele fijne, scherpe steriele kristallen worden onder hoge druk in een vacuüm op de huid gespoten.

lees meer over microdermabrasie
of lees meer over littekentjes na acne

Peelings

Bij welke huidproblemen kan een professionele peeling precies helpen?
De huidtherapeut kiest vooral voor een peeling wanneer ‘acne’ (puistjes) met ontstekingen op de voorgrond staat of de restverschijnselen hiervan, zoals kleine littekentjes of pigmentvlekjes.
Deze peelings worden ook wel ‘fruitzuurpeelings’ genoemd en danken hun naam aan de verschillende zuren (alpha-hydroxy-acids, ‘AHA’s’ en beta-hydroxy-acids, ‘BHA’s’) die in deze producten zitten.

Verschillende soorten peelings en hun werking
Bij Triaderm werken we met verschillende soorten peelings, zoals melkzuur, glycolzuur en salicylzuur. Maar ook met diverse combinatiepeelings, wat wil zeggen: combinaties van zuren. Hierbij worden nog extra zuren of effectieve werkstoffen gebruikt, zoals bijvoorbeeld amandelzuur, TCA-zuur, resorcinol of retinol. Hiermee kunnen we het type peeling nog beter afstemmen op de huid en het huidprobleem en werken aan het beste resultaat. Ook de diepte van de peeling kan bepaald worden. Bij Triaderm werken we met peelings die we hebben gerangschikt met niveau 1, 2 of 3. Afhankelijk van het huidprobleem kiezen we de beste behandelmethode- en opbouw. Door middel van het zuur wordt de vaste laag dode huidcellen opgelost, waardoor de huid een frisser en gladder aanzien krijgt en pigmentvlekjes vervagen. De doorbloeding verbetert waardoor afvalstoffen worden afgevoerd.

Microneedling bij littekens

Hoe werkt microneedling?
Met een speciale pen met microscopisch dunne naaldjes worden er op grote snelheid talloze micro-kanaaltjes per cm2 in de huid gemaakt met een diepte van 0.25 tot maximaal 2.0mm. Het aantal micro-kanaaltjes is zeer groot; dit kan oplopen tot ruim 900 micro-kanaaltjes per seconde. Ogenschijnlijk geeft dit aan het huidoppervlak een relatief milde reactie. De huid wordt rood en wat gezwollen, maar blijft niet bloeden en herstelt zich uitermate snel. Deze behandeling heeft tot gevolg dat er vervolgens ‘groeifactoren’ vrijkomen in de huid die de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastinevezels stimuleren. Dit proces werkt eigenlijk zoals bij een natuurlijke herstelreactie van de huid. Littekens verkrijgen hierdoor een betere structuur en kleur. Atrofisch (verdund) littekenweefsel verkrijgt tevens weer meer volume. Overtollig melanine (pigmentcellen) wordt gestabiliseerd, de doorbloeding verbetert aanzienlijk en de huid krijgt in zijn geheel een gezonder, gladder aanzien. De weerstand en gezondheid van de huid gaat erop vooruit. Microneedling is een wetenschappelijk erkende behandeling en wordt internationaal al door veel (para)medici toegepast. Het instrumentarium waarmee behandeld wordt bij Triaderm, beschikt over internationaal erkende medische ISO-certificering.

lees hier meer over microneedling

MeLine pigmentbehandeling

Veel vrouwen maar ook mannen hebben last van donkere vlekken op de huid; hyperpigmentatie.
Dit pigment wordt vaak veroorzaakt door frequente zonblootstelling in combinatie met hormonen, erfelijke factoren of een trauma aan de huid. Er bestaan verschillende vormen van pigment zoals post-inflammatoire hyperpigmentatie na ontstekingen aan de huid, pigment dat ontstaat na een trauma, melasma (zwangerschapsmasker) of lentigo solaris, ook wel ouderdomsvlekken genoemd.

Post-inflammatoire hyperpigmentatie kenmerkt zich door kleine, donkere vlekjes op de huid. Melasma heeft een diffuus uiterlijk en komt voornamelijk voor op het voorhoofd, de wangen, bovenlip en kin. Lentigo solaris zijn scherp begrensde pigmentvlekken, variërend van enkele millimeters tot centimeters.

Het mooie aan de MeLine behandeling is dat deze behandeling alle vormen van pigment kan behandelen. Voorafgaand aan de behandeling wordt het type pigment bepaald door één van onze gecertificeerde huidtherapeuten. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het verschil tussen de MEline pigmentbehandeling en veel andere pigmentreducerende behandelingen, is dat het niet alleen overtollig pigment verwijdert, maar tevens de oorzaak van het teveel aan pigment in de cellen helpt te voorkomen.

lees hier meer over de MeLine pigmentbehandeling
lees hier meer over pigment-afwijkingen

Camouflagetherapie

In het geval van huidaandoeningen die niet verder verbeterd kunnen worden met een bepaalde behandeling of therapie van een arts, is het soms de beste oplossing om deze huidaandoening minder zichtbaar te maken door middel van een speciale camouflage. Dit gebeurt met een sterk dekkende camouflagecrème waarbij exact de juiste huidskleur bepaald wordt en dit noemen we ‘camouflagetherapie’.

Kleurbepaling en thuisgebruik
Wanneer de goede kleur gevonden is en met de patiënt samen wordt bepaald of hij/zij er volledig tevreden mee is, wordt de juiste techniek om de crème aan te brengen aangeleerd voor het gebruik van deze middelen thuis. Soms is het voor het beste resultaat nodig dat er verschillende kleuren gemengd moeten worden.
Met speciale fixeerspray- of poeder is het mogelijk de camouflagecrème zo water- en veegvast mogelijk te maken. Door het gebruik van deze middelen wordt het voor de patiënt mogelijk op speciale gelegenheden of in het normaal dagelijks leven even niet op te vallen met zijn- of haar huidaandoening, wat veel onzekerheid kan verminderen.
Daarnaast werken we bij Triaderm ook met het camouflagemiddel Lycogel®. Dit is een foundation die verschillende huidverbeterende eigenschappen heeft. Lycogel® helpt de huid kalmeren, sluit niet af en heeft een factor 30 zonnefilter. Aangezien dit product het herstel van de huid bevordert, gebruikt de huidtherapeut dit vaak na afloop van een behandeling. Triaderm is ook een verkooppunt van Lycogel®foundation.

Cryotherapie (stikstofbehandeling)

Bij cryotherapie wordt de huid oppervlakkig bevroren om bepaalde soorten pigmentvlekken te verwijderen. Dit gebeurt met een speciale pen, waarbij vloeibaar stikstof wordt omgezet in ijs. Het ijs waar de huidtherapeut vervolgens mee behandelt is minder diep bevroren dan de bekende wattenstaaf of spuitbus met stikstof bij de huisarts of dermatoloog. De bekende viruswratten op handen, voeten, knie- en elleboogholtes kunnen daarom beter behandeld worden door de huisarts of dermatoloog, want oor het bestrijden van het betreffende virus is een diepere bevriezing van het weefsel nodig. De huidtherapeut is de aangewezen persoon voor de behandeling van oppervlakkigere huidaandoeningen. Doordat de stikstof -het ijs- minder koud is, bevriest het de huid dan ook minder diep. Dit betekent dat oppervlakkige huidaandoeningen zoals pigmentvlekken en kleine bolvormige wratjes, voorzichtig verwijderd kunnen worden zonder kans op beschadiging van de omliggende huid. Het ijs wordt namelijk in vrijwel precies de juiste vorm gemaakt van de te behandelen plek.

Coagulatiebehandeling

Coagulatie behandeling, ook wel ‘stollen’ met een kleine hoeveelheid stroom, wordt o.a. toegepast voor het verwijderen van bindweefselwratjes. Bindweefselwratjes zijn te herkennen aan een klein zacht bultje en zitten soms aan een steeltje (‘steelwratjes’). Ze komen veel voor, soms in grote aantallen bij elkaar, en zitten vaak op het gezicht rond de ogen, in de hals, in de oksels en in de liezen.

Hoe ze precies ontstaan, is nog onduidelijk. Verschillende factoren zoals erfelijke aanleg, hormonen, wrijving door kleding of sieraden en leeftijd spelen meestal een rol. Soms worden ook kleine gesprongen bloedvaatjes nog behandeld met coagulatie, maar deze techniek is inmiddels bijna volledig vervangen door laserbehandeling. Deze gesprongen vaatjes zijn er in verschillende vormen; teleangiëctasieën (kleine bloedvaatjes) of een toename hiervan; couperose, spider angioma en cherry angioma.

Het voordeel van laserbehandeling ten opzichte van coagulatie bij gesprongen bloedvaatjes is dat er door de laser zo gericht mogelijk behandeld wordt met zo min mogelijk beschadiging van op- of omliggende huid. Voor het verwijderen van goedaardige bindweefselwratjes is coagulatiebehandeling de eerste keus van de huidtherapeut.

Coaguleren wordt gedaan door middel van een fijn naaldje of puntige elektrode met veilige laagstroom. Door deze stroom worden eiwitten in het bloed opgelost en ontstaat er bloedstolling door een lichaamseigen stof (‘loog’) waardoor het vaatje dichtgaat en door de huid afgebroken wordt. Ook kan deze methode toegepast worden bij kleine steelwratjes (‘fibromen’), deze komen veelal voor rond de ogen of in de hals. Door coagulatie wordt gezorgd dat het weefsel wordt vernietigd en de zuurstoftoevoer naar het weefsel wordt gestopt. Hierdoor kan het wratje niet meer functioneren en het zal van de huid afvallen. Na deze behandeling ontstaan hele kleine korstjes op de plek van de wratjes die er na enkele dagen afvallen. De huidtherapeut bekijkt of deze methode het beste bij u past.

Littekenbehandeling

Littekens die ontstaan zijn door bijvoorbeeld ongelukken of operaties kunnen in het herstelproces verkleefd raken aan diepere structuren in de huid. Dit kan een vervelend, strak of stekend gevoel bij bepaalde bewegingen geven en zorgt hierdoor voor bewegingsbeperking. In dit geval kan litteken behandeling uitkomst bieden. Zie voor meer informatie ook ‘Littekens‘ bij de huidaandoeningen.

De betreffende persoon gaat bepaalde bewegingen van het aangedane lichaamsdeel vermijden en dit kan op termijn weer andere problemen geven.

Bij deze littekens kunnen speciale massagetechnieken uitkomst bieden; de doorbloeding ter plaatse wordt gestimuleerd en de verkleefde plekken in het onderhuids bindweefsel worden met massagegrepen losgemaakt. Na de behandeling kan het litteken en het behandelde gebied eerst enkele dagen gevoeliger zijn alvorens het beter aanvoelt.
Littekenbehandeling wordt door diverse zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Triaderm, praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie is aangesloten bij onderstaande branche-organisaties en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.