Laserbehandeling om ongewenst haar te verwijderen

GRATIS CONSULT?

Plan uw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

telefoon_icon  030 271 55 11 (Utrecht)
telefoon_icon  026 202 26 56 (Arnhem)

Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen. 

Laserbehandelingen bij Triaderm

Fotona Timewalker® Laser facelift
De TIMEWALKER Laser Line is de nieuwe generatie esthetische laser technologie. Met de Fotona 4D worden meerdere golflengtes van laserlicht gecombineerd in één niet-invasieve facelifting behandeling. Onder ‘niet-invasief’ wordt verstaan dat er geen mes of naald aan te pas komt en dat de huid zich snel herstelt. Een ideale behandeling om gewoon tussen de bedrijven door te doen! We houden van behandelingen die een natuurlijk resultaat geven, gewoon datgene wat je kunt gebruiken om de mooiste, frisse versie van jezelf te kunnen zijn en uit te stralen!
Deze liftende behandeling werkt in 4 stappen met gepatenteerde technieken, waarbij de eerste stap via de binnenzijde van de mondholte wordt uitgevoerd met de SMOOTH Er:YAG techniek. Dit is niet pijnlijk en op deze manier wordt de gehele wang en de plooi tussen de wang en de bovenlip, op dit diepste niveau aangepakt. Vervolgens in stap 2 en 3 worden plekken die extra effect kunnen gebruiken specifiek getarget met FRAC3 Nd:YAG en daarna het gehele huidoppervlak op een dieper niveau met de ‘PIANO-mode’ Nd:YAG heating techniek. Als laatste stap wordt er met laser een oppervlakkige tot middeldiepe peeling van het huidoppervlak uitgevoerd door middel van de Light Peel Er:YAG ter perfectionering. Dit werkt zo genuanceerd en gelijkmatig, dat de huid zich hiervan makkelijk kan herstellen en je snel weer over kunt tot de orde van de dag. Deze laatste stap zorgt al snel voor die jeugdige glow die we willen.
lees hier meer over de Fotona 4D behandeling

Laserbehandeling bij couperose
Een laserbehandeling met deze laser wordt uitgevoerd wanneer iemand last heeft van zichtbare gesprongen bloedvaatjes in het gezicht, op het decolleté en de bovenarmen. Dit wordt ‘couperose’ of ‘teleangie-ectasieen’ genoemd. De golflengte van de laser is in dit geval gericht op de doelstof in het bloed; de rode bloedkleurstof ‘oxyhemoglobine’. Op het moment dat de laserstraal deze stof raakt, wordt dit in een fractie van een seconde omgezet in warmte. Het vaatje trekt hierdoor samen, wordt van binnenuit ‘gecoaguleerd’ en vervolgens door de huid opgeruimd.
lees hier meer over couperoselaser

Laserbehandeling bij pigment
Daarnaast behandelen we bij Triaderm ook pigmentvlekjes in de huid. Afhankelijk van de diepte, dichtheid en donkerheid van het pigment wordt gekozen voor de golflengte 532 of 755 nanometer. Deze golflengtes zijn er beide op gericht om de kleurstof in het pigment (‘melanine’) te absorberen en te vernietigen. De golflengte van 755 nanometer is daarom ook heel geschikt voor definitief ontharen, waar de laserstraal ook de pigmentcellen in de haarfollikel aanpakt. Uiteraard is het van groot belang dat de therapeut bij deze verschillende indicaties, ook de laser op verschillende manieren zal instellen voor veiligheid en resultaat.
lees hier meer over pigmentvlekken

Laserbehandeling bij ongewenste haargroei
Permanent ontharen door middel van een laserbehandeling is een uitstekende manier om definitief van ongewenste haargroei af te komen. Indien uitgevoerd door een gecertificeerde huidtherapeut is laseren een veilige methode die zeer effectief is. Of het nu gaat om het gezicht, oksels, benen, bikinilijn of de schaamstreek: veel mensen hebben goede ervaringen met het weglaseren van ongewenste beharing. In ongeveer vijf tot tien sessies bent u van de ontsierende haartjes af. Voor mannen is ontharen door middel van een laser tevens een goede optie. Zeker overmatige beharing op de rug kan voor mannen vaak ongewenst zijn. Ook hiervoor bent u natuurlijk welkom. Triaderm levert in haar moderne huidkliniek in Utrecht en Arnhem topkwaliteit voor de beste prijs. Door middel van de allernieuwste alexandrite en diode lasers worden zelfs de diepstliggende haarzakjes aangepakt.
lees hier meer over laserontharing
lees hier meer over overbeharing

Laserbehandeling bij beenvaatjes
De kleine, blauwpaarse beenvaatjes (‘besenreisen of berkentakjes’), kunnen ook effectief worden behandeld met een laser op de golflengte 1064 nanometer. In dit geval absorbeert de laserstraal eigenlijk dezelfde doelstof als bij couperose, maar dan op een dieper en intensiever niveau.
lees hier meer over beenvaatjes

IPL bij roodheid en/of rosacea
Soms kan laser of IPL (Intense Pulsed Light) ook ingezet worden bij ‘rosacea’. Rosacea is een huidaandoening waarbij er sprake is van uitgezette rode bloedvaatjes in het netwerk van haarvaatjes in de huid. We kunnen dan ook veel van deze vaatjes uitschakelen, waardoor deze huidaandoening minder ‘reactief’ wordt, oftewel, de huid reageert minder gevoelig. Intensed Pulsed Light-apparatuur bestaat in vele soorten en maten en hierbij is het minstens zo belangrijk als met laser dat de kwaliteit van de behandeling goed is. Bij Triaderm werken we met de nieuwste variant van deze apparatuur.
lees meer over couperose
lees meer over rosacea

Elektrische epilatie ontharen
Elektrische epilatie is tevens een methode om definitief ongewenste haren mee te verwijderen, maar het is geen laserbehandeling. Elektrische epilatie werkt door middel van hele lage hoeveelheden gelijkstroom en/of wisselstroom en gebruiken we voor de haren welke niet met laser te behandelen zijn. Dit zijn voornamelijk de witte, blonde en rossige haren. Dit zijn de haren die geen pigment bevatten wat door het laserlicht geabsorbeerd kan worden. Door middel van de laagfrequente stroom worden de haarzakjes geleidelijk aan uitgeschakeld. Dit werkt haartje voor haartje, waarbij er een fijn naaldje in de haarfollikel wordt gestoken en verhitting creëert ter plaatse van de haarwortel.

Resultaat en veiligheid
De laserbehandelingen met deze lasers zijn zeer effectief, geeft snel resultaat en meestal zijn één tot enkele laserbehandelingen voldoende voor het verwijderen van de storende aanwezige gesprongen vaatjes of pigmentvlekken.
De reden dat lasertherapie, mits juist gebruikt, zo effectief is, komt doordat de laserstraal heel gericht werkt op zijn doelstof. Laserapparatuur kan echter van zeer verschillende kwaliteit zijn en bovendien kan het door vrijwel iedereen aangeschaft en gebruikt worden. Dit maakt het tot een gevaarlijk instrument waar verkeerd mee gewerkt kan worden. Huidtherapeuten zijn in hun HBO opleiding uitgebreid geschoold in licht- en laserapparatuur en bovendien moet de kennis verplicht onderhouden en bijgewerkt worden. Wanneer u kiest voor een laserbehandeling bij een huidtherapeut, kiest u voor de zekerheid van betrouwbare kwaliteit apparatuur en een veilige behandeling. De kans is groot dat in de toekomst de regels voor werken met lasers, gelukkig flink aangescherpt zullen worden.

Voor- en nazorginstructies
De huid mag voor de behandeling niet zongebruind zijn omdat eventueel aanwezig pigment in de huid (bruining van de huid) door zonlicht kan zorgen voor reflectie en absorptie van het laserlicht. Dit geeft, naast de mogelijkheid op korstjes op de huid, niet het gewenste effect van de behandeling. Na een laserbehandeling is de huid wat rood en soms iets gezwollen. Deze reactie duurt enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling. De huidtherapeut vertelt zowel van te voren als direct na de behandeling precies wat u kunt verwachten en hoe u hier het beste mee om kunt gaan.