Acne of meeeter behandeling

GRATIS CONSULT?

Plan uw afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

telefoon_icon  030 271 55 11 (Utrecht)
telefoon_icon  026 202 26 56 (Arnhem)

Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen. 

 

Acné behandeling

Wat is acne? Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, vooral onder jongeren in de puberteit, maar zeker ook bij mensen van middelbare leeftijd. In de huid bevinden zich in meer of mindere mate rode pukkels, grote puisten en/of kleine puistjes en comedonen (mee-eters). Hoewel er nog steeds onvoldoende bekend is over de exacte oorzaak van acné, is deze meestal te vinden in verschillende factoren, zoals overmatige uitscheiding van hormonen of hormonale schommelingen in het lichaam waar de talgklieren op reageren en erfelijke aanleg. Bovendien raakt de hoornlaag van de huid vaak verdikt, waardoor de talgklier verstopt raakt en spelen er bepaalde bacteriën een rol.

Behalve dat acné soms pijn veroorzaakt en de huid er slecht uit laat zien, maakt het de mensen die er last van hebben vaak erg onzeker. Lees meer over acné op de pagina: ‘Acne‘.

Behandeling van acné

We hebben meerdere soorten acnebehandelingen bij Triaderm. Afhankelijk van het huidbeeld bepaalt de huidtherapeut de insteek van de behandeling.

De behandeling van acne bestaat uit o.a. intensieve dieptereiniging van de huid, waarbij talg uit de huid gehaald wordt zonder dat de huid gaat ontsteken. Het veroorzaken van een ontsteking in de huid is namelijk wat er kan gebeuren wanneer iemand zelf op de verkeerde manier puisten, puistjes of mee-eters uitknijpt of openkrabt. Door de dieptereiniging van de huidtherapeut worden talgklieren die verstopt zitten, voorzichtig en effectief verwijderd. Op deze manier kan de huid sneller herstellen en wordt het ontstaan van littekens door puistjes en ontstekingen zoveel mogelijk voorkomen. Om de acné zo effectief mogelijk aan te pakken zijn opperhuid-verdunnende behandelingen zoals peelings vaak zinvol, waarbij tevens de doorbloeding en conditie van de huid verbetert en talg zich minder makkelijk in de huid kan ophopen. Deze behandeling verbetert de algehele huidconditie. De huidtherapeut adviseert vaak ook het gebruik van lage concentratie fruitzuren (‘alpha hydroxy zuren’) voor thuis, om zo de afschilfering van de huidcellen ook tussen de behandelingen te bevorderen. Puisten, puistjes en mee-eters zullen dan minder snel ontstaan.
Ook is het mogelijk om eventueel ontstane littekens van acne te verminderen. (zie ook microdermabrasie en microneedling. In sommige gevallen wordt voor het beste en snelste resultaat de behandeling van de huidtherapeut gecombineerd met de behandeling van de huisarts of dermatoloog. Daarnaast geven we nuttige adviezen wat betreft een juiste dagelijkse verzorging, gebaseerd op de wetenschappelijke functie en werking van de huid.

Acné behandeling wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Triaderm, praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie is aangesloten bij: