Om je huid weer gladder en stralender te maken, biedt microdermabrasie uitkomst. Al jaren vinden we dit een hele fijne behandeling die goed ingezet kan worden als het gaat om huidverbetering, lichte acne of de restlittekentjes- of vlekjes na acne. Microdermabrasie is een methode die inwerkt op het zelfherstellend vermogen van de huid.

Werking van de behandeling
Hele fijne, scherpe steriele kristallen worden onder hoge druk in een vacuüm op de huid gespoten. Met een soort ‘stofzuigertje’ dat over de huid gaat, wordt behalve de schuring van de kristallen de huid ook een beetje opgetild. Dit zorgt voor een lichte wrijving tussen de cellen vlak onder het huidoppervlak en geeft een lichte rek tussen de cellen, waardoor bepaalde groeifactoren worden geactiveerd en nieuwe elastische huidcellen versneld worden aangemaakt. Hiernaast wordt de doorbloeding van de huid stevig aangezet waardoor afvalstoffen in de huid sneller worden afgevoerd en de conditie van de huid verbetert, zowel direct als op de lange termijn.
Het schuren van de scherpe kristallen op de huid haalt direct de dode cellen van de huid en afhankelijk van hoe diep er gewerkt wordt, nog meer. De huid krijgt een impuls zichzelf te vernieuwen zoals bij wondheling, maar dan zonder zichtbare wond. Naar aanleiding van de verschillende indicaties en het huidtype wordt bepaald hoe diep er gewerkt kan worden. Soms kan zelfs -in overleg- tot een oppervlakkig schaafwondje gewerkt worden, waardoor de huid zijn structuur verbetert met nieuwe huidcellen. Microdermabrasie is een goede behandeling bij verschillende huidtypen- en hulpvragen. Na de behandeling voelt de huid heerlijk glad, dan gaat de huid een paar dagen wat afschilferen en vervolgens oogt deze weer frisser en gladder dan voor de behandeling.

Een meerwaarde van deze behandeling ten opzichte van de invasieve huidbehandelingen met langere ‘down time’ zien wij in de geleidelijke stimulatie van de aanmaak van nieuwe huidcellen. Microdermabrasie bij Triaderm is dus effectief, doch veilig voor de huid. Een methode die tevens op een veilige manier nog dieper werkt in de littekens van de huid dan microdermabrasie, is microneedling.

Na de behandeling
Bij de meeste microdermabrasie-behandelingen ziet de huid er na de behandeling rood uit en voelt de huid alsof deze lichtjes door de zon verbrandt is. Deze roodheid verdwijnt binnen enkele uren na de behandeling. Na een paar dagen kan de huid nog gaan schilferen of extra droog aanvoelen. De huidtherapeut geeft de juiste adviezen mee voor een goede en veilige genezing van de huid.

Wanneer behandeld wordt bij acne en restacne-verschijnselen, kan de behandeling vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering voor acnebehandeling.