Informatie over microneedling

Voorafgaand aan de behandeling
Uit onderzoek is gebleken dat de huid voorbehandelen met actieve werkstoffen als vitamine C en retinoïden het positieve effect van microneedling kunnen versterken. Bij Triaderm zitten deze stoffen verwerkt in diverse producten; overleg wat er bij jouw huid past en welke mogelijkheden je hiervan wil benutten. Alle thuisproducten met actieve werkstoffen die verkrijgbaar zijn bij Triaderm, mogen tot en met de avond voor de behandeling gebruikt worden.

De behandeling
De behandeling wordt uitgevoerd met een Dermica GoldPen®. De disposable en steriele cartridge bestaat uit 11 minuscule, chirurgisch geslepen naaldjes. Behandeling met deze pen maakt het mogelijk de diepte (0.25- 2.00mm) en de snelheid van penetratie van de naaldjes te regelen. Hierdoor worden tot wel 935 microkanaaltjes per seconde geopend. Dit heeft tot gevolg dat er groeifactoren vrijkomen die de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastinevezels stimuleren zoals bij een natuurlijke herstelreactie van de huid. Littekenweefsel verkrijgt hierdoor een verbeterde structuur, atrofisch (litteken)weefsel verkrijgt meer volume, overtollig melanine (pigmentcellen) wordt gestabiliseerd,  de doorbloeding verbetert aanzienlijk en de huid krijgt een gezonder aanzien. Microneedling is een wetenschappelijk erkende behandeling met een ISO-certificering voor medisch instrumentarium. Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 3-6 behandelingen nodig met een interval van 4-8 weken. De huid wordt gereinigd, gedesinfecteerd en er wordt een crème of gel aangebracht op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur heeft diverse positieve effecten op de genezing van de huid en wordt gebruikt als tussenstof. Door de therapie komt deze stof dieper in de huid, waar de werkzame stof het effect kan uitoefenen.

Gelijk na de behandeling
De huid heeft onzichtbaar of zichtbaar een herstelperiode te doorlopen. Om dit proces optimaal te ondersteunen is het van belang het nazorg- (product) advies van uw huidtherapeut op te volgen. Dit is belangrijk om irritatie en post- inflammatoire hyperpigmentatie te voorkomen en het resultaat te optimaliseren. De huid kan wat gezwollen en rood zijn, deze reactie duurt gemiddeld 1-3 dagen. De huid kan jeuken, gevoelig en/of schilferig zijn en bij het aanbrengen van een crème prikkend aanvoelen. Dit zijn normale huidreacties en van voorbijgaande aard. Door de huidtherapeut worden diverse nazorg-adviezen meegegeven na de behandeling.

Nazorg bij microneedling behandeling

  • De beste nabehandeling is het gebruik van hyaluronzuur op de huid gedurende 1 week; bespreek dit met je huidtherapeut. Gebruik dit serum 2 x daags gedurende 1 week na de behandeling.
  • Tot 24 uur na de behandeling de huid niet belasten met sterke invloeden zoals extreme fysieke inspanning, stof/vuil, zwembadwater (chloor) en/of sauna.
  • Pas minimaal 3 uur na de behandeling make-up en/of SPF gebruiken als dit nodig is
  • Bij géén gebruik van hyaluronzuur: gemiddeld 4 dagen na de behandeling géén actieve thuisproducten toepassen zoals AHA-gel/retinol of provitamine-crème. Bespreek dit met de huidtherapeut.
  • De periode tussen de behandelingen dagelijks de huid goed beschermen met een zonbeschermingscrème SPF 30 of SPF 50 als u naar buiten/de zon in gaat.
  • Gedurende 1 week na de behandeling géén uitgebreide blootstelling aan volle zon of zonnebank en 4 weken voorzichtigheid met blootstelling aan zonlicht.
  • Voor en na de behandeling gedurende 1 week niet harsen of laserbehandelingen ondergaan in het behandelde gebied.