Peelings in zomertijd

Veel van jullie weten dat wij fan zijn van peelings op de huid en hebben dan ook al de positieve effecten hiervan zelf ervaren. In de zomerperiode is het belangrijk om hier extra voorzichtig mee om te gaan. Peelings verdunnen namelijk de bovenste huidlaag waardoor deze gevoeliger wordt voor zonlicht. UV-straling dringt dan dieper door, waardoor zonverbranding sneller kan optreden en ook pigmentvlekjes of andere schade meer kans krijgt. Daarom hebben wij bij Triaderm milde maar effectieve peelings die geschikt zijn voor de zomerperiode. Denk bijvoorbeeld aan een peeling die een stuk minder sterk exfolieert, maar wél de huid extra hydrateert, kalmeert of voorziet van rijke anti-oxidanten! Ook bij mildere peelings of het gebruik van een exfoliant thuis, blijft zonbescherming wel heel belangrijk. Vergeet dus je anti-zonnebrandcrème niet en smeer je in, ook als het bewolkt is. Wist je namelijk dat UV-straling voor 80% door de wolken heen schijnt? En dat ook als je niet snel verbrandt, je je moet insmeren? UVB is weliswaar verantwoordelijk voor verbranding, UVA heeft het grootste aandeel van alle straling en maakt óók schade in de diepte van je huid.
Lees alle wist-je-datjes over de zon over onze pagina met ZONFEITJES.