Dikke voeten tijdens je zwangerschap? Dan is dit bericht voor jou!

Je bent hard op weg naar het laatste trimester in je zwangerschap en je voelt je opgeblazen. De baby groeit hard en de extra kilo’s lichaamsgewicht nemen toe. Je vingers worden dikker en dikker, net als je voeten. Je schoenen pas je bijna niet meer. Dan worden ook nog je banden en spieren slapper, geen fijne combinatie. In deze blog legt het team van Triaderm uit wat er precies gebeurt en hoe je het kan voorkomen. Dus ben je net zwanger en heb je nergens last van? Dan is deze blog ook voor jou!

Wat gebeurt er in je lichaam?
Tijdens je zwangerschap maak je door je hormonen extra bloed aan. Een normaal proces is dat vocht in je lijf in- en uit je bloedbaan treedt, waarbij je lymfestelsel een grote rol speelt. Door de extra druk op de bloedvaten door niet alleen meer bloed in je lijf, maar ook door de druk van je baarmoeder op je bekken en liezen, wordt de opname van vocht deels verhinderd. Het resultaat is het opzetten van je weefsels zoals dikke benen, voeten en vingers. Dit fenomeen noemen we ‘oedeem’.

Wat kun je het beste doen?
Je benen hoog leggen, blijven bewegen en goed drinken zijn de meest gehoorde adviezen. Klopt; hoog leggen voelt lekker, bewegen stimuleert de bloedsomloop en goed drinken helpt overtollig vocht ook via je nieren weer uit te scheiden.
Maar vaak zijn deze oplossingen niet voldoende en soms praktisch onmogelijk want wat nou als je benen overdag omhoog leggen geen optie is? Of als je ’s ochtends al opstaat met pijnlijke voeten? Vaak komen vrouwen dan bij de huisarts terecht. De arts zal meestal steunkousen adviseren. Wat zeker helpt, maar tegen de tijd dat je daar zit en al mega-zwanger bent, zit je écht niet te wachten op iets wat nog veel lastiger aantrekken is.

Oplossing!
Gelukkig hebben wij een hele fijne OPLOSSING!! Niet genezen maar voorkomen. Dus niet wachten tot je klachten zo heftg zijn, maar direct na je eerste trimester gewoon enkele paren van onze fijne kwaliteit steunklasse 1-kousjes aanschaffen!
De sokken zijn gemaakt van mooie, stevige materialen zoals microvezel en katoen zodat ze eruit zien als gewone sokken, maar dan iets langer 🙂 Deze kousen zijn betaalbaar en na je zwangerschap ook nog te gebruiken voor lange dagen staan en vliegreizen. Houd je benen gezond, want deze kousen helpen je bloed beter circuleren en spataderen tegengaan. Reken maar dat je benen een stuk minder vermoeid aanvoelen én je die vervelende zwangerschapskwaal al tegengaat voordat het begint!
https://www.triaderm.nl/contact/