Al geruime tijd onderhouden we goede contacten met de dermatologen uit het Diakonessenhuis. De wens was er bij beide partijen al langer om de mogelijkheid te gaan bieden voor een onderzoek van ‘plekjes en vlekjes’ door een ervaren dermatoloog bij Triaderm en nu is het dan zover!

U kunt een huidscreening door een dermatoloog inplannen bij Triaderm.

Vanaf januari komen Annebeth Flinterman en Margot Tegelberg-Stassen gemiddeld eens per maand screenings van de huid doen in onze praktijk. Voordeel hiervan is dat het een kortere weg is als het gaat om een eerste check van opvallende (moeder)vlekken. Hiermee wordt het eigen risico niet aangesproken, tijd bespaard en onnodige zorgkosten voorkomen. U hoeft alleen nog langs de huisarts en voor behandeling naar het ziekenhuis als tijdens de screening wordt vastgesteld dat het hier vermoedelijk om onrustige cellen in de huid gaat, dus als het écht nodig is.

De kosten per screening bedragen €75,- en de werkwijze is als volgt:

Tijdens dit consult zal de dermatoloog uw hele huid beoordelen op de aanwezigheid van (voorlopers van) huidkanker. Zo nodig worden verdachte plekken fotografisch vastgelegd.
U krijgt adviezen en voorlichting over behandelingen. Een verslag van het screeningsonderzoek wordt vervolgens naar uw emailadres verzonden.
Tijdens dit bezoek worden geen behandelingen gedaan.

Indien u na dit bezoek behandeld wilt worden zijn er 2 mogelijkheden:

  • Als het gaat om goedaardige plekken kunt u rechtstreeks een afspraak maken bij de huidtherapeuten van Triaderm. Deze behandeling wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten per behandeling zijn €43,-.
  • Als het gaat om een (voorloper van) huidkanker kunt een afspraak maken voor de behandeling bij een dermatoloog. De dermatologen die u onderzoeken bij Triaderm werken allemaal in het Diakonessenhuis, locatie Utrecht, Zeist en Doorn. Vanzelfsprekend kunt u ook in uw eigen woonplaats een dermatoloog bezoeken. Deze behandelingen in het ziekenhuis worden vervolgens vergoed door de zorgverzekeraar, na aftrek van het eigen risico en met een verwijzing van de huisarts.

Zie voor meer informatie over de maatschap Dermatologie van het Diakonessenhuis:
http://huidziektenutrecht.nl/

Nieuwe data voor 2018 volgen!
> Update 2019: samenwerking (tijdelijk) uitgesteld door nader uit te werken vereisten rondom wet- en regelgeving.